Schilder-hotspot in de Dordogne

Bienvenue!

Soms is ‘er even tussenuit’ de beste manier om je vriendschap te vieren!

Een flinke dosis frisse lucht, het ontdekken en verbeteren van je eigen kunnen en een opwekkend gezelschap. Schilderen, inspiratie en vrijheid. Trek een wéék uit, om er weer een jáár tegen te kunnen! Wil je alleen, of met je vriend(inn)en schilderen, prachtige natuur ontdekken en genieten van een ongekende culinaire streek: Clos de la Comtesse schildervakantie biedt je de beste quality-time.

Inspirerende privé-schilderlessen in de Franse Dordogne

Geniet van 18 intensieve, maar ontspannen schilderuren èn een heerlijke vakantie met verblijf in de prachtige omgeving van de Dordogne. U bent te gast bij “Clos de la Comtesse”, een statige voormalige boerderij,  op een van de mooiste plekken in Frankrijk, omringd door authentieke dorpjes en stadjes. Wij kunnen minimaal 4, en maximaal 8/10 deelnemers ontvangen, op een terrein van 15 hectare bossen, weilanden en tuinen. Wil uw partner helemaal niet schilderen? Geen probleem: er is zoveel te beleven! Terwijl u van 10.00 tot 13.00 uur schildert, kan uw partner gaan wandelen, winkelen, golfen, kanoën, fietsen etc. of gewoon lekker een boekje lezen.

Schilderen in Frankrijk voor beginners en gevorderden

Clos de la Comtesse is een heerlijke plek om gewoon te genieten en uit te rusten. Je bevindt je in het hart van een historische omgeving met eeuwenoude grotten, kastelen, prachtige tuinen en uitzichtpunten, gezellige markten en authentieke dorpen en stadjes.

Clos de la Comtesse is ook zeer geschikt voor allerlei andere cursussen op muzikaal of creatief gebied. Het complex is ruim van opzet, er zijn verschillende gebouwen, waaronder een hoofdhuis, 2 gîtes en een oranjerie gelegen rondom een omsloten cour. De ideale plek voor inspiratie en rust in een weelderige natuurlijke omgeving. Naast de schildervakanties is het ook mogelijk de gites met oranjerie te huren, zie www.closdelacomtesse.nl

Wie zijn wij? 

Ellen Akkerman is gastvrouw van Clos de la Comtesse

Zij woont en werkt in Nederland als Illustrator/grafisch ontwerpster, ze fotografeert èn schildert graag. Ellen heeft na haar opleiding aan de Kunstacademie gewerkt als vormgeefster in musea en werkt als freelance illustrator en grafisch ontwerpster in opdracht van bedrijven en particulieren. Fotografie en schilderen hebben haar passie, vandaar dat zij het heerlijk vindt om deze passie te kunnen delen met veel fijne, enthousiaste deelnemers aan de schildervakanties. Zij is al 32 jaar bekend met de omgeving, en neemt u graag mee naar het prachtige uitzichtpunt van Clos de la comtesse en op tochtjes door de omgeving.

Voor informatie schildervakanties of verhuur gites: info@ellenakkerman.nl of 0031 6 46431316

Monique Kortbeek is schildercoach bij Clos de la Comtesse

Zij woont en werkt in Nederland op één van de mooiste landgoederen van het Utrechts Landschap. Haar specialisme: levensechte huisdieren en sfeervolle portretten. Gevoel voor detail en een kunstacademie-opleiding kwalificeren haar werk, dat zich zowel in als binnen- als buitenland bevindt. In haar atelier geeft ze privé-workshops en begeleidt ook vaste groepjes schilders.“Voor schilderen heb je maar drie dingen nodig: je oog, je hand en je hart”, zegt ze vaak. Mensen die haar workshops volg(d)en vinden het fijn dat Monique hen goed leert kijken, vertrouwen geeft en enthousiast is. “Ze ziet direct of iets klopt of niet en helpt me op een positieve manier om mijn eigen handschrift te ontwikkelen”. Zelf vindt ze het belangrijk dat haar schilders plezier hebben in het ontdekken van het schilderproces en dat iedereen naar huis gaat met een tevreden gevoel en een fijn schilderij!

 

Summary
Schilderlessen
Service Type
Schilderlessen
Provider Name
Schildervakantie Frankrijk,
Area
Frankrijk, France
Description
Schilderen in Frankrijk voor beginners en gevorderden Clos de la Comtesse is een heerlijke plek om gewoon te genieten en uit te rusten. Je bevindt je in het hart van een historische omgeving met eeuwenoude grotten, kastelen, prachtige tuinen en uitzichtpunten, gezellige markten en authentieke dorpen en stadjes.