Contact

Informatie schilderweken en boekingen:

Ellen Akkerman: info@ellenakkerman.nl of 0031-6 46431316

Informatie schilderen:

Monique Kortbeek: info@atelierdecampagne.nl of 0031-6 53563494

Voorwaarden

Onze voorwaarden worden u ter beschikking gesteld als u de gîtes wilt huren.

Bereikbaarheid

Auto: vanuit Nederland ongeveer 900 km vanaf Breda.
Vliegtuig: de dichtstbijzijnde luchthavens zijn Bergerac en Toulouse.
Trein: Aankomst in Gourdon, 10 minuten met de auto vanaf het huis.

Geschiedenis

Van de geschiedenis van Clos de la Comtesse is helaas, door een brand in het archief van de gemeente Veyrignac, niets meer te vinden. Zeker is wel dat het nabijgelegen Chateau le Rocanadel dateert uit de 13de eeuw. Wij mogen er van uitgaan dat de nabijgelegen boerderijen vroeger bij het Chateau behoorden. Clos de la Comtesse is de huidige naam van het complex in de Dordogne. Deze naam is opgedragen aan Gravin van Limburg Stirum die het geheel rond 1970 aankocht als “pied a terre” in Europa. Zij woont al ruim 70 jaar in Argentinië en heeft daar tot op heden een landbouw-en veeteeltbedrijf.

De statige voormalige boerderij verkeerde in slechte staat toen zij het aankocht. Ruim 30 jaar lang, kwam zij enkele weken per jaar over uit Argentinië, om de gebouwen met behulp van plaatselijke vaklieden te restaureren. Zij is bovendien een echte tuinliefhebster: “De bomen, planten en bloemen zijn mijn kinderen”. De prachtige tuinen heeft zij zelf aangelegd en de koeienstal werd omgetoverd tot de gezellige oranjerie die nu multi-inzetbaar is, bijvoorbeeld als atelier of ontmoetingsruimte. Onder een van de gebouwen, in een oude citerne, realiseerde zij een verrassend verwarmd zwembad. Tegenover het woonhuis liggen de bijgebouwen met gites. Centraal ligt de cour (binnenplaats) met een fascinerend uitzicht over de weilanden en bossen.

In 2000 deed zij Saint Amand over aan haar neef, die de naam veranderde in Clos de la Comtesse en de naam opdroeg aan zijn bijzonder markante tante, inmiddels de 100 jaar gepasseerd.