Wat kun je verwachten?

Op zaterdagavond is er het ontvangstdiner in het huis, de zondagochtend wordt het ontbijt nog verzorgd en daarna starten de lessen. De overige dagen zorgt iedereen voor zichzelf en kan dan gebruik maken van de keuken in zijn eigen gite. Met je schildercoach ga je per dag 3 uur schilderen. De eerste keer maak je kennis met elkaar en tasten we de wensen en mogelijkheden af. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden, want het programma houdt rekening met individuele wensen van de deelnemers.

We schilderen in de Oranjerie, een monumentale lichte ruimte binnen de ommuring van het complex. Bij goed weer gaan we naar buiten! We schilderen dan “en plein air”! In de directe omgeving zijn er prachtige plekken om bijvoorbeeld een fraai landschap, oud chateau of rustieke details te schilderen. Voor iedereen is er een ezel en materiaal beschikbaar en voor koffie en thee tussendoor wordt gezorgd!

Tijdens deze schildercursus komen verschillende aspecten aan de orde. Het juiste gebruik van het materiaal is een onderdeel, maar ook compositie, ruimtelijk inzicht en kleurgebruik komen uitgebreid aan de orde. Je persoonlijke interesse speelt daarbij een belangrijke rol. De nadruk ligt op individuele ontwikkeling en begeleiding door het leren kijken en het verder uitdiepen van je eigen ‘handschrift’ en mogelijke thematiek.

De middagen en avonden zijn vrij in te vullen. Je kunt gewoon nog lekker door schilderen, óf… heerlijk wandelen in het glooiend bosrijk gebied rond Clos de al Comtesse of naar authentieke dorpjes in de omgeving. Onder één van de gebouwen vindt u een verrassend zwembad. Je kunt relaxen onder een van de notenbomen in de tuin, het langslopende reewild bekijken, of rurale marktjes en brocantes bezoeken in omliggende authentieke dorpjes. Culinair gezien is deze streek ook om van te smullen! De Kastelen van de Dordogne, de prehistorische grotten en bijzondere tuinen zijn absolute aanraders om te bezoeken.

Maar: niets hoeft, alles mag. Het is jouw week, jouw vakantie en je bent vrij te doen wat je wil.

 

Monique Kortbeek, uw schildercoach!

De schilderlessen worden gegeven door Monique Kortbeek, beeldend kunstenaar, met ruime ervaring in het begeleiden van beginnende en gevorderde schilders. Haar werk hangt in zowel binnen- als buitenland.

Wanneer: (bij minimaal 4 inschrijvingen voor de schilderlessen)

Voorjaar: vanaf 2e week april, iedere week (van zaterdag tot zaterdag) t/m eerste week juli.

Najaar: vanaf 2e week september, iedere week (van zaterdag tot zaterdag)tot december.

 

Prijzen:

Verblijf van 1 week, (van zaterdag tot zaterdag) op basis van een tweepersoonskamer, mèt schilderlessen, incl. materiaal: 685,- p.p.

Verblijf van 1 week (van zaterdag tot zaterdag) op basis van een tweepersoonskamer, zònder schilderen: 385,- p.p.

Ontvangstdiner zaterdag en eerste ontbijt zondag bij prijs inbegrepen. Indien gewenst zijn er mogelijkheden voor meer gezamenlijke maaltijden en picknicks.

Reserveringen en informatie: info@ellenakkerman.nl of 0031 6 46431316